1.táblázat
Egyes élelmiszerekre érvényes kontaminációs korlátok, az Orosz Köztársaságban végzett élelmiszer-mérések száma, valamint a hatósági korlát fölött talált minták százalékos aránya
Élelmiszer fajtája Korlát 1991. Korlát fölött 1992. Korlát fölött 1993. Korlát fölött
krumpli, zöldség 592Bq/kg 183 0% 100 0% 13 7,7%
hús 740Bq/kg 41 7,3% 27 7,4% 3 0%
tej 370Bq/l 702 9,7% 504 27% 91 62,6%
ivóvíz 18,5Bq/l 95 12,6% 5 20% 3 0%
zsír, olaj 185Bq/l 2 0% 0 0
kenyér,liszt,kása, cukor 370Bq/kg 4 0% 0 0
friss gomba, erdei gyümölcs 1480Bq/kg 133 17,3% 82 26,8% 8 37,5%
szárított gomba, gyümölcs 7400Bq/kg 15 33,3% 3 0% 0
mérési küszöb alatt 377 0% 263 0% 36 0%
Összesen 1555 993 157